Hahn: Dialogu, çelës për normalizimin e marrëdhënieve Kosovë-Serbi

421
Komisioneri për Fqinjësinë Evropiane dhe Negociatat e Zgjerimit, Johannes Hahn, deklaroi se takimet me presidentin serb, Aleksandar Vuçiç dhe atë kosovar, Hashim Thaçi, në Davos, ishin pozitive duke vënë në dukje se dialogu ishte çelësi për normalizimin e marrëdhënieve Beograd-Prishtinë.
Në një postim në Twitter, Hahn deklaroi se kishte zhvilluar një takim pozitiv me presidentët Vuçiç dhe Thaçi, dhe se viti 2018 mund të ishte viti i Ballkanit Perëndimor, nëse të gjithë liderët do të vazhdonin të nxisnin reformat dhe marrëveshjet, duke përfshirë zgjidhjen e problemeve dypalëshem shkruan ata.
“Mbetet në interes të BE-së për vazhduar më tej përpjekjet për dialog në të gjithë rajonin e Ballkanit Perëndimor, si çelësi për përparimin e bisedimeve mes qeverisë serbe dhe kosovare”, shtoi Hahn.