Alarm në një fshat në Amaliada për shkak të zjarrit, i cili ka shperthyer sot pasdite shpërtheu në një zonë pyjore të Dafniotissa, në Amaliada Ilias. Fshati Dafniotissa po evakuohet pasi, zjarri po i afrohet banesave të para .

Në terren ndodhen 30 automjete me 90 zjarfikës që përpiqen të ndalojnë zjarrin, ndërkohë që ndihmojnë për të shuar një avion dhe një helikopter.

Greqia ka mbi një muaj që po përballet me zjarre të tilla, ku kanë humbur jetën mbi 97 persona dhe 36 gjenden akoma në spitale.

Gjate 10 viteve të fundit zjarret kanë djegur një të tretat e siperfaqës së vendit, për të përballuar këto zjarre qeveria ka marrë masa në pajisjen e duhur në mjete tokësore dhe ajrore duke e radhitur në vendin e tretë në Evropë.