Greqi/ Kapet vrasësi shqiptar pas shtatë vitesh në arrati

331

Një 29-vjecar shqiptar i shpallur në kërkim ndërkombëtar  për një vrasje të kryer shtatë vite më parë, në 4 tetor 2012 në Shqipëri u kap nga policia greke e Evrotas, segment identifikuar në Laconia. që argumentoi se 29-vjecari i arratisur ndodhej  në Greqi i fshehur dhe në Spartë  në  shkelje të ligjit të emigracionit.

29-vjeçari akuzohet për një vrasje me paramendim të kryer në Shqipëri. Për rrjedhojë 29-vjeçari u arrestua dhe dokumentacioni në ngarkim të tij është referuar në prokurorinë e Apelit në Nafplion, e cila  është duke u shqyrtuar nëse do të udhëzojë për ekstradimin e tij në Shqipëri në bazë të dokumentit të proceseve ndërkombëtare, ose do të urdhërojë të parë të bëjë  dënimin e tij  nga gjykatat greke.

Shqiptari, një  nga autorët e vrasësit të afaristit Alexandros Stamatiadis, në prill të vitit 2018, në shtëpinë e tij në Kifissia dhe i arrestuar në Belgjikë, u ekstradua në Greqi. I akuzuari shqiptar, i cili ishte paguar  nga bashkëpunëtorët e tij si vrasës i sipërmarrësit, u identifikua dhe u arrestua pas bashkëpunimit midis autoriteteve greke dhe belge. Pas zbulimit dhe arrestimit të tij nisën  procedurat për ekstradimin e tij në Greqi dhe sot ai u ekstradua  në Greqi.

I akuzuari do të dërgohet para autoriteteve kompetente gjyqësore.