Gjykata e Libisë dënon me vdekje djalin e Gaddafit

139
Gjykata e Libisë ka dënuar me vdekje djalin e Muammar el Gaddafit, dhe 8 persona të tjerë. Të gjithë këta persona së bashku akuzohen për krime lufte në kryengritjen e 2011-ës. Muammar Gaddafi ka qenë udhëheqës i Libisë në vitet 1969, deri në 2011, e më pas u ekzekutua.