Gjigandi i teknologjisë Google internet falas në të gjithë botën

134
A keni dëshiruar gjithmonë të kemi internet në çdo vend kafene, rrugë, shkollë e kudo? Endrrën dhe dëshirën po përpiqet të na e bëjë Google realitet. Kompania po përpiqet të shpërndajë internet falas në gjithë botën. Gjigandi i internetit ka shkuar aq larg duke ngritur një kompani specifike të përkushtuar kësaj detyre, i quajtur Slidewalk Labs. 
Ata po përdorin kabinat telefonike të vjetra për të shpërndarë Wi-Fi . Qëllimi, sipas njoftimit të Google CEO Larry Page-w, është që të zhvillojë dhe të rrisë teknologjinë për qytetarët, që të mund të zvogëlojë koston e jetesës, të bëj transportin më efikas dhe gjithashtu për të zvogëluar përdorimin e përgjithshëm të energjisë.
Nju Jorku është vetëm fillimi për këtë projekt ku mendohet që do të përfshihet e gjithë bota.