Gjendje kaotike në parlamentin e Maqedonisë

130
Një gjendje kaotike po mbretëron në parlamentin e Maqedonisë. Pasi shumica e re parlamentare pak para orës 7 të mbrëmjes e zgjodhi Talat Xhaferin për kryetar të parlamentit, turma e protestuesve maqedonas, mbështetës të partisë VMRO-DMNE e theu kordonin e policisë para ndërtesës dhe një pjesë e tyre kanë hyrë brenda këtij institucioni më të lartë ligjvënës.
Deputetët e Lidhjes Social Demokrate dhe të partive shqiptare, Bashkimi Demokratik për Integrim, Lëvizjes Besa, Aleanca për Shqiptarët nuk dolën nga salla e parlamentit pasi kryesuesi Trajko Velanovski e ndërpreu atë për ta vazhduar nesër dhe e votuan z. Xhaferi, një politikan, përfaqësues i BDI-së, për kryetar të ri.
Turma e demonstruesve para godinës së parlamentit është duke u shtuar. Nuk përjashtohen incidente. Megjithëse, deputetët e partive të shumicës parlamentare janë të ngujuar brenda ndërtesës, ata thonë se nuk janë të shqetësuar. Ndërkohë, bëjnë thirrje për shmangien e provokimeve dhe për gjakftohtësi.
Policia kontrollohet nga kuadro të VMRO-DPMNE-së, përkatësisht nga shefi për siguri në Ministrinë e Brendshme, Mitko Çavkov, ndonëse funksionin e ministrit e ushtron Agim Nuhiu, përfaqësues i BDI-së.