Fotoreporterët e mediave të famshme shpallen fitues të çmimit ‘Pulitzer’

89

Çmimi Pulitzer është një çmim amerikan, i konsideruar si nderimi më prestigjioz kombëtar për gazetarinë, sukseset letrare dhe kompozimet muzikore.

Është themeluar nga Joseph Pulitzer dhe menaxhohet nga Universiteti Columbia në Nju Jork.

Për një tregim të gjallë dhe befasues vizual të urgjencës, dëshpërimit dhe trishtimit të migrantëve teksa udhëtonin për në SHBA nga Amerika Qendrore dhe Jugore.

1. Një çmim Pulitzer ka marrë stafi i foto reporterëve të Reuters.

Image

Njëkohësisht një tjetër çmim për rrëfimin e shkëlqyer të fotografive të zisë së urisë tragjike në Jemen, të treguar përmes imazheve në të cilat bukuria dhe qetësia janë të ndërthurura me shkatërrimet e mori foto reporteri Lorenzo Tugnoli i The Washington Post.

2. Fotoreporteri Lorenzo Tugnoli i The Washington Post.

Image