FOTO/ Zbulohen skulpturat gjigande 2000 vjeçare në Arabinë Saudite

354
Disa skulptura guri madhështore devesh janë zbuluar në shkretëtirën e Arabisë Saudite.
Skulptura datojnë rreth 200 vite më parë.
Arkeologët thanë se skulpturat e deveve janë një aspekt i një tradite të gjerë arabe , që ndoshta u ndikua nga Partianët (iranianët e lashtë) dhe Nabateanët nomadë para shumë shekujve.
Skulpturat janë gjetur nga një ekip franko-saudit në krahinën e Al Jawf në tre shkëmbinj të mëdhenj.