FOTO/ 25-vjeçarja gjen një diamant të rrallë gjatë një shëtitje në park

145
Një grua ka gjetur një diamant ngjyrë kafë 2.65 karat gjatë një shëtitje të shkurtër në parkun Arkansas SHBA por që e kuptoi disa orë më vonë vlerën e tij. Victoria Brodski, 25 vjeçe nga Tulsa, e mori diamantin nga toka duke menduar se ishte një copë xhami.
Hyra në internet për të parë fotot e diamanteve dhe vura re ngjashmërinë e tyre me atë që kisha gjetur. Në të njëjtin park, janë gjetur edhe tre diamanteve të tjerë, njëri në 6 maj dhe tjetri në mars 2017, ku fatlumi ishte 14-vjeçari, Kalel Langford shkruan Fox.
Në shkurt të 2015 në këtë zonë i gjet një pjetur diamant që kushtonte 500 mijë dollarë, me prerje prej 8.52 karat. Victoria tha se ishte Kalel Langford ajo që e frymëzoi të ndërmerrte një udhëtim me familjen në atë park. Diamanti i gjetur prej saj është i rrallë për shkak të ngjyrës që ka. Vajza tha se do ta shesë dhe përfitimet do i ndajë me familjen. Që nga vitin 1906 në këtë park janë gjetur rreth 75 mijë diamante.