Fitoi zgjedhjet, Vladimir Putin do të betohet sot për herë të katërt si President

306
Vladimir Putin do të betohet sot për një mandat të katërt si president i Rusisë pas fitores së zgjedhjeve në mars
Vladimir Putin ka qenë në pushtet për 18 vjet, si president apo kryeministër i Rusisë.

Sipas agjencisë së lajmeve AFP, inaugurimi në Kremlin në Moskë ka gjasa të jetë më i ulët se në vitin 2012, shkruan BBC.
Kundërshtarët e kanë krahasuar qëndrimin e Vladimir Putin në pushtet me sundimin e një caristi apo perandori
Të shtunën u zhvilluan protesta të shumta kundër sundimit të Putin në Moskë dhe qytete të tjera ruse
Më shumë se 1 mijë persona raportohet se janë arrestuar në 19 qytete në Rusi të shtunën