Facebook sjell Messenger vetëm për fëmijë

241
Për herë të parë në histori, Facebook po hapet për fëmijët nën 13 vjeç, me një aplikacion të fokusuar në siguri i dizajnuar për të neutralizuar kërcënimet ndaj fëmijëve.
Messenger Kids, që do të lansohet sot, i lejon prindërit që të shkarkojnë aplikacionin në celularin ose tabletin e fëmijëve, të krijojnë një profil për ta dhe të pranojnë miq dhe familjarë me të cilët mund të shkruajnë mesazhe dhe të flasin me video.
Filterë të veçantë sigurie i parandalojnë fëmijët që të shpërndajnë nudistët, përmbajtje seksuale ose të dhunshme, përderisa një ekip mbështetës do të përgjigjet shpejt ndaj përmbajtjeve të papërshtatshme,
Facebook nuk do të shfaq reklama në Messenger Kids, por t’i transferojë fëmijët automatikisht në llogari të vërteta kur ata t’i mbushin 13 vjeç.