Erdogan: “ISIS i shet naftë regjimit të Bashar al Assad”

166
“ISIS i shet naftë regjimit të Bashar al Assad”. Kështu ka deklaruar presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, i cili ka akuzuar qeverinë siriane se po favorizon militantët e Kalifatit. “Kush kërkon origjinën e fuqisë ushtarake dhe financiare të ISIS- shtoi ai- duhet të shikojë pikë së pari nga regjimi i Assad dhe vendet që bashkëpunojnë me të”.
Nga ana tjetër një ditë më parë u publikuan fotot e djalit të presidentit turk me krerë të ISIS, dhe Rusia akuzon Bilal Erdogan se bën tregti nafte me ISIS.