Erdogan i kërkon ndihmë SHBA-së kundër Rusisë

236
Pavarësisht se SHBA dhe NATO janë në të njëjtën anë lidhur me rolin e militantëve kurdë që luftojnë xhihadistët në Siri, Presidenti i Turqisë Recep Tayyip Erdoğan, dëshiron të jetë i sigurt se Washingtoni do të jetë në anën e Ankarasë nëse ndodh ndonjë ‘gjë e gabuar’ nga Rusia. “Pavarësisht të gjithave, Turqia është një aleat i SHBA’ve dhe anëtar i NATO-s”, tha Erdogan. Pas nisjes së sulmeve ruse në Siri, territori i Turqisë u cenua kur aeroplanë ushtarakë ruse kaluan nëpër zonën ajrore turke.