E vërteta e trishtë për botën e sotme, ilustrimet që tregojnë transformimin e jetës tonë

239
Arti nuk janë vetëm fotografitë e përrallave apo set-et fotografike të personazheve, ai mund të veprojë edhe si një katalizator për të treguar ndryshimin.
Nëpërmjet ilustrimeve artisti Steve Cutts tregon sesi njerëzit kanë ndryshuar mënyrën e tyre të jetës, sesi janë bërë të varur mbas parasë, celularëve, dhe rrjeteve sociale.
Ilustruesi londinez ka realizuar disa animime të cilat përshkruajnë ato gjëra, që të gjithë në shekullin tonë i quajnë të bukura dhe domethënëse, pa të cilat s’do e kuptonin ekzistencën e jetës.
Shkatërrimi i mjedisit, dizinformimi, bilionerë të sëmurë, qytete të mbipopulluara, gjëra të pakuptimta.
Nëpërmjet ilustrimeve grafike artisti paraqet animacionet e tij në lidhje me jetën aktuale nëpërmjet personazheve me kartona të viteve 80-të.