Duke filluar nga sot, ja titulli i ri që mban Meghan Markle

252

Përgatitja për ditën e saj të madhe nuk ishte aq e lehtë sa mund ta kishte imagjinuar Meghan Markle. Dhe një nga dilemat më të përfolura ishte nëse ajo do të marrë apo jo një status mbretëror.

Mbretëresha Elizabeth II vendosi që t’i japë nipit të saj dhe të fejuarës së tij, titullin Duka dhe Dukesha e Sussex, një titull mbretëror ky që nuk ishte shpërndarë për më shumë se 150 vjet.

Ceremonia martesore do të organizohet sot në të St George, Windsor dhe sipas mediave britanike, gjithçka duket perfekte në çështjen e organizimit të dasmës së vitit.

Prej ditës së sotme, ajo do të quhet Dukesha e Sussex!