Amazona e pazbuluar, jeta e indigjenëve

59
Këta fotografë mahnitës na njohin me jetën e disa tribuve në Brazil. Fotot tregojnë indigjenët Kamaiura të notojnë nën ujë dhe mes ujëvarave të pellgut të Amazonës.
Tribuja ka një popullsi prej 500 personash dhe jetojnë në Upper Xingu, një rajon rreth liqenit Ipavu, katër milje larg lumit Kuluene.
Popullsia e Kamaiura u shkatërrua nga një sëmundje në vitet 1950, por rajoni u deklarua park kombëtar nga autoritetet braziliane në 1961, për të parandaluar përhapjen e sëmundjes epidemike. Shoqëria Kamaiura përfshin disa fshatra ndërsa dieat e tyre, konsiston tek peshku, qulli, piperi dhe banania.