Aligatorët ngrijnë nga i ftohti në SHBA

230
Një park në Karolinën Jugore publikoi pamjet e aligatorëve në një liqen të ngrirë.
Ata janë plotësisht të rrethuar nga akulli, duke lënë vetëm kokën lart për të marrë frymë.
Duke qëndruar në temperatura të ulëta, ata në këtë mënyrë ngadalësojnë metabolizmin e tyre për të mbijetuar.
Shefi i parkut Charlotte, Georgi Hauard shpjegoi këtë teknikë të mbijetesës.
“Ky është mekanizmi që i ndihmon ata të vazhdojnë të marrin frymë, edhe nëse gjithçka rreth tyre ngrihet. Ky është një mekanizëm krejtësisht normal mbijetese për aligatorët”, tha ai.
SHBA është goditur nga një dimër i pashembullt dhe pas gati 30 vjetësh ka rënë borë në Florida.