Alaskë/ Obama xhiro me varkë në Parkun Kombëtar “Kenai Fjords”

114
Me ndryshimet klimatike dhe mjedisin në axhendën e tij, presidenti amerikan Barack Obama ka shijuar një shëtitje me varkë në Parkun Kombëtar “Kenai Fjords” në Alaska.
“Një nga gjërat që ne duhet të mendojmë është sesi të ruajmë aftësitë tona kur bëhet fjalë për cështje detare dhe tregtare” tha Obama teksa shpjegoi se ndryshimi i natyrës së arktikut me shumë mundësi është pjesë e ndryshimeve klimatike.
Pasi konstaton se ndryshimi natyra ose Arktik, se ai është i theksuar është ” ndoshta një pasojë e ndryshimeve klimatike. Turi i Obamës me varkë zgjati për rreth 3 orë, ndërsa ndaloi në 3 vende të ndryshme, duke i lejuar edhe fotografët ti afrohen.
Një ditë më parë, kreu i Shtëpisë së Bardhë i kërkoi botërorë të bien dakord për të reduktuar emetimet e karbonit në bisedimet që pritet të mbahen në Paris, më vonë gjatë këtij viti, ndërsa pranoi se shtetet, përfshirë dhe Shtetet e Bashkuara, nuk po bëjnë aq sa duhet për të ndaluar ngrohjen globale.