22 vjeçarja në kërkim të mbetjeve të atit të saj, që u vra në Siri

128

Vajza e një prej viktimave të xhihadistit të vrarë të ISIS, John do të udhëtojë drejt Sirisë për të marrë trupin e babait të saj.

Punonjësi i ndihmës, David Haines u rrëmbye , torturua dhe u var pasi kaloi 18 muaj si peng në Siri.

Inxhinieri u shfaq në një video të sëmurë të ISIS, i gjunjëzuar në shkretëtirë me një veshje portokalli pak para se të vritej nga xhihadisti Jihadi John, emri i vërtetë i të cilit është Mohammed Emëazi, në shtator të 2014.

Tani vajza e tij Bethany, 22 vjeç, ka vendosur të bëjë çdo gjë që ka në dorë për të rimarrë trupin e tij. Ajo tha për The Sunday Times që ka vendosut të bëjë një apel për të gjitha ata që kanë një informacion për mbetjet e babait të tij.

“Vendosa që këtë verë do të lëshoj një fushatë për të apeluar për çdo kë që ka informacione për mbetjet e babait. Edhe nëse duhet të shkoj në Siri për t’i kërkuar vetë.”-u shpreh ajo.

Kur ai u rrëmbye, vajza e tij ishte vetëm 15 vjeç, tha se nuk e kuptonte dot pse i ati është rrëmbyer kur ai thjesht ka tentuar të ndihmojë njerëzit.