​Kurz kritikon Greqinë për kontroll të dobët të kufirit

146
Ministri i Punëve të Jashtme të Austrisë Sebastian Kurz e ka kritikuar Greqinë për shkak të kontrollit të pamjaftueshëm të kufirit të vet dhe ka kërkuar luftë më të vendosur kund Shtetit Islam me qëllim të zvogëlimit të valës së refugjatëve nga Siria dhe Iraku.
Në një intervistë për të përjavshmen vjenase “Profil” Kurz ka thënë e nuk mund të kutojë se si Greqia, e cila i ka shpenzimet më të mëdha për kokë banori për ushtrinë brenda BE-së, nuk është në gjendje t’i sigurojë kufijtë e jashtëm të Unionit. Sipas tij, nevojitet presion nga BE mbi Greqinë që të kryejë obligimet e saj.