Letërsia, Informatika, Historia dhe gjuhët e huaja janë disa prej teksteve që mungojnë në shkollat e mesme.

Nxënësit thonë se nuk i dinë arsyet përse librat mungojnë ndërsa shprehin shqetësimin për çmimin e lartë të tyre. Ndërkohë zyrtarë të ministrisë së Arsimit shprehen se përgjegjësia në këtë rast është e distributorëve.