Vrasësit e 32-vjeçarit në Sarandë nga Kruja dhe Laçi, 3 në pranga, 3 në kërkim

204
Katër ditë pas ekzekutimit me armë zjarri të 32-vjeçarit, Edmond Theodhori (Mehmeti) në Sarandë, policia ka vënë në pranga 3 të rinj, të dyshuar si autorë të ngjarjes.

Të arrestuarit janë:
1. Ledi (Enkelejd) Ben (Saba) Hysa, 25-vjeç, banues në Laç.
2. Ylli Qemal Reçi, 23-vjeç, banues në Gjorm-Krujë.
3. Ajman Agron Zyba, 21-vjeç, banues në Laç.
Viktima u konfliktua me xhaxha dhe nip nga Kruja
Nga hetimet e policisë dhe prokurorisë ka rezultuar se rreth orës 00:10 të 9 korrikut, viktima éshtë konfliktuar me autorët e dyshuar të shpallur në kërkim, shtetasit G.H, dhe K.H, (xhaxha dhe nip), për motive të dobëta.
Pas këtij momenti, më datë 10.07.2015, rreth orës 01:00 autorët e dyshuar pasi kanë vënë në dijeni në lidhje me konfliktin edhe shtetasit E.H., dhe shokët e këtij të fundit (personat e mësipërm të arrestuar nga Policia), kanë kërkuar te gjithe sebashku népér qytet dhe kanë gjetur viktimen, pikërisht në vendin ku kishte ndodhur konflikti një natë më parë.
Sapo e kanë konstatuar, kané rrethuar mjetin dhe kane thyer xhamat me shkop bejzbolli dhe me qytén e pistoletés, ku pas késaj njëri prej autorëve i është afruar dhe ka qëlluar njé herë me armë zjarri né drejtim te shtetasit: Edmond Theodhori, duke i shkaktuar vdekjen e menjëhershme.
Pas kryerjes së krimit, të gjithë autorët janë larguar menjëherë nga qyteti i Sarandës ku ndodheshin me pushime, në drejtim te vendbanimeve të tyre.

Policia po punon intensivisht për gjetjen dhe prangosjen e personave të shpallur në kërkim, konkretisht:
1. Gani Rexhep Hysa, 41 vjeç, banues ne Gjorm-Kruje.
2. Elion (Kejsi) Sahit Hysa, 31 vjeç, banues ne Gjorm-Kruje.
3. Keivi (Ahmet) Sahit Hysa, 23 vjeç, banues ne Gjorm-Kruje.