Urinimi i pavullnetshëm tek fëmijët

287

Ja disa këshilla se si mund ta trajtoni  këtë çrregullim

Lagia natën (eneuresis nocturna), apo urinimi i pavullnetshëm konsiston në urinimin gjatë natës kur fëmija është në gjumë. Shumica e prindërve mendojnë që fëmijët në moshën 3- vjeçare nuk duhet të lagin më. Por ka fëmijë që kanë nevojë për napa deri në moshën shkollore. Gjithsesi, edhe pas kësaj moshe, ka raste të eneuresis nocturna. Rreth 1 në 7 fëmijë të moshës 5 vjeç, dhe 1 në 20 fëmijë të moshës 10 vjeç urinojnë akoma natën. Lagia konsiderohet normale deri në moshën 5- vjeçare. Lagia prek djemtë dy herë më shumë sesa vajzat.

Çfarë e shkakton urinimin e pavullnetshëm

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf