Protesta e banorëve të “Astirit” vijon në ditën e 49-të të tyre, ku tashmë nuk kërkojnë vetëm dëmshpërblimin në 100% të vlerës së pronës që preket nga projekti i “Unazës së Madhe”, por anulimin e plotë të tij.

Banorët e “Astirit” i kërkojnë Kryeministrit të ndalë projektin, ndërsa i thonë se anjë nuk e do tashmë atë, ndërsa shtojnë se ata janë më të fortë dhe bashkuar se kurrë.

Më tej ata janë shprehur se me trafikantë droge, Kryeministri nuk mund tu tregojë sesi punohet, pasi ata kanë marrë një vendim, që nuk do të lejojnë asnjë buldozier tu afrohen pronave të tyre.