Turpi “Made in Albania” : Rama kthen ne kufi 30 shqiptar te komunitetit Çam

270
Është Portali News Bomb.gr që ka publikuar lajmin për kthimin e nje autobuzi qe po udhetonte nga Qaf Bota per ne Thesprotia, për të pare varret e te afermit te tyre…
Ja publikimi i plote ne kete portal:
Shqiptarët vazhdojnë të provokojnë: Çamët organizuan një “pelegrinazh” për Epirin 
“Pelegrinazhi” në Epiri u përpoq të bëjnë organizata shqiptare Çamëria nga Shqipëria, të cilët i përshkallëzojnë sfidat duke kërkuar kthimin e pronës së tyre.
Përafërsisht 30 vetë udhetonin me autobus drejt kufirit duke u përpjekur të vazhdonin udhëtimin e tyre në Thesprotia. Megjithatë, pas një mobilizimi të drejtpërdrejtë të Ministrisë së Jashtme, autoritetet shqiptare nuk i lejonin ata të hyjnë.
“Pelegrinazhi” i Epirit u përpoq të zbatojë organizata shqiptare Çamëria, të cilët i përshkallëzojnë sfidat duke kërkuar kthimin e pronës së tyre.
Përafërsisht 30 vetë dolën me autobus drejt kufirit duke u përpjekur të vazhdonin udhëtimin e tyre në Thesprotia. Megjithatë, pas një mobilizimi të drejtpërdrejtë të Ministrisë së Jashtme, autoritetet shqiptare nuk i lejonin ata të hyjnë.
Ky veprim ka nxitur reagimin e organizatave që fajësojnë Greqinë për “nuk lejon që njerëzit e moshuar të shohin se ku kanë lindur” dhe qeveria shqiptare për endortizëm.