Të enjten priten shira të dendur

189
Deri të premten parashikohet që moti të jetë me kthjellime e vranësira kalimtare të cilat fuqizohen përkohësisht pas mesditave duke rrezikuar nga shira të dobët dhe afatshkutër. E enjtja sjell sasi më të konsiderueshme të shirave gjatë pjesës së dytë të saj dhe kryesisht në zonat lindore.
Temperaturat gjatë gjithë këtyre ditëve, luhaten me 1 – 2°C por mbeten të larta duke variuar nga 6°C minimalja ne Juglindje deri ne 27 – 28°C, maksimumi ne zonat perendimore.