Sizmologu: Tërmeti i djeshëm, paslëkundje. S’ka arsye për panik

254

Sizmologu Llambro Duni qetësoi shqiptarët duke thënë për Ora News se tërmeti i mbrëmjes të së shtunës ishte paslëkundje dhe s’ka arsye për panik.

“Bëhet fjalë për paslëkundje, e kemi thënë që do të vijojnë, s’ka arsye për panik,”- shtoi Duni.

Ai sqaroi se lëkundja e tërmetit nuk ishte 4.5 e shkallës rihter, siç u raportua nga Qendra Sizmiologjike EMSC, por ishte 4.0 e shkallës rihter sipas magnitudës lokale.

Ndërsa shtoi se kohëzgjatja e lëkundjes së tërmetit ka qenë 5 sekonda.

“Faqja që raportoi magniutdën 4.5 nuk e ka matur sipas magnitudës lokale, por me të tjera njësi matëse,”– tha ai