Shteti Islamik po ‘josh’ shqiptarët, mbi 20 të vrarë gjatë betejave në Siri

392
Gjatë dekadës së fundit, të paktën 120 shtetas shqiptarë i janë bashkuar grupin terrorist të Shtetit Islamik, ku më shumë se 20 prej tyre janë vrarë në beteja, kryesisht në Siri.
Informacioni u lëshua gjatë forumi “Civil kundër Ekstremizmit”, mbajtur në qytetin verior të Shkodrës.
Shqipëria ka miratuar një strategji kombëtare për të luftuar ekstremizmin dhe vitin e kaluar ka miratuar një ligj që ndalon qytetarët që të marrin pjesë në ushtritë e huaja. Shkeljet mund të çojnë në burgim për një periudhë prej 15 vjetësh.