Shkatërrohet banda kriminale italo-gjermane, zbulohet roli i dy shqiptarëve

207
Në kuadër të një operacioni të përbashkët mes autoriteteve italianë dhe gjermane janë arrestuar 19 persona, 9 prej të cilëve është dhënë masa ‘arrest me burg’, ndërsa për 8 të tjerë ‘arrest shtëpie’ dhe ‘detyrim paraqitje’.
Në mesin e të arrestuarave janë edhe 2 shqiptarët Loren Huqi dhe Erand Sallaku të dy 34 vjeç, të cilët janë lënë në burg, raportojnë mediat italianë. Ata kishin rol kyç në koordinimin e grupit kriminal.
Operacioni i koduar ‘Last day’ është zhvilluar në provincat e Salernos, Napolit, Foggias, Veronës dhe në landin e Rheinland-Pfalz në Gjermani. Mësohet se grupi kriminal grabiste furgonët e transportimit të sendeve me vlerë dhe të institucioneve të kredive.
Sipas mediave italiane, në planet e grupit kriminal bënte pjesë edhe një sulm i armatosur në Gjermani, por i parandaluar nga policia gjermane pas sinjalizimit nga homologët italianë.
Emrat 18 të arrestuarve, një i shpallur në kërkim:
Paschal Panic i lindur në 1969 në Napoli, masa arrest shtëpie
Ciro De Falco ka lindur në Pomigliano d’Arco 1971, masa arrest shtëpie
E SACRAMENt, i lindur në Cercola (NA) 1980, u la në burg
Giovanni Dimitri ka lindur në vitin 1978 në Somma Vesuviana (NA),masa arrest shtëpie
Giovanni Visoni ka lindur në klasën Volla (NA) 1969, arrest shtëpie.
Domenico Cocco ka lindur në Scafati (SA) në vitin 1981, u la në burg
Luigi Cavallaro ka lindur në Scafati (SA) 1972, detyrim për të paraqitur.
Angel Carbon i lindur në Foggia 1966, u la në burg.
Antonio De Sandi i lindur në Foggia 1949, u la në burg.
Luigi Carri, ka lindur në Foggia 1971, u la në arrest shtëpie.
Ciro Bruni, ka lindur në Foggia 1978, u la në arrest shtëpie.
Maurizio Correra, ka lindur në Foggia 1965, arrest shtëpie
Angelo Pugliese ka lindur në Cerignola 1972, u la në burg
Francesco Cucchiarale, ka lindur në Cerignola 1996, masa arrest shtëpie.
Giancarlo Valerio D’Ambrano ka lindur në Cerignola në vitin 1977, u la në burg.
Loren Huqi ka lindur në Shqipëri 1983, u la në burg.
Pasquale Pecorrella ka lindur në Foggia, 1977, u la në burg.
Erand Sallaku i lindur në Shqipëri 1983, u la në burg.