Sa i kushton Shqipërisë një i burgosur?! Shifrat janë alarmante

Mbajtja e të burgosurve u kushton shtrenjtë taksapaguesve shqiptarë.

Numri total i të burgosurve në gjithë sistemin arrin në rreth 6 mijë, dhe kosto ditore për secilin prej tyre është 2 mijë lekë. Sipas drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve Arben Çuko, kosto është shumë e lartë.

Ai thotë se për të lehtësuar disi kostot, autoritetet po ndërmarrin programe punësimi për të burgosurit në sektorin privat.

Në muajin dhjetor parashikohet të hapet edhe burgu i ri në Reç të Shkodrës, ku do të vendosen 850 të burgosur.