Rivarroset sot në Mitrovicë Isa Boletini, zbardhet axhenda e manifestimi

247
Manifestimi treditor i rivarrimit të Isa Boletinit nën përkujdesjen e qeverisë së Kosovës përmbyllet sot, me këtë axhendë:
E mërkurë,10 qershor 2015, Mitrovicë:
Ora 09:00- Homazhe në sheshin “Adem Jashari”.
Ora 11:00 – Arkivoli do të lëviz në drejtim të Stadiumit të qytetit “Adem Jashari”.
Në ora 12:00 në Stadiumin e qytetitit të Mitrovicës do të realizohet ceremonia qendrore, me rastin e rivarrimit të Heroit Kombëtar Isa Boletini.
12:00 – 12:05 Himni Kombëtar dhe Himni Shtetëror
Fjalët e Rastit:
12:05 – 12:12 Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës
12:12 – 12:19 Kryeministri i Republikës së Kosovës
12:26 – 12:33 Presidenti i Republikës së Shqipërisë
12:33 – 12:40 Kryetari i Komunës së Mitrovicës
12:40 – 13:00 Përfaqësuesi i Institutit të Historisë
13:00 – 13:05 Fjalët përshendetëse (Maqedoni, Preshevë, etj)
13:05 – 13:10 Përfaqsuesi i Familjes Boletini
Pjesa e dytë e programit artistik
13:10 – 13: 20 Kori i Filarmonisë-Operës së Kosovës
13:20 – 13:35 Ansambli “Shota”
13:35 – 13:40 Bislim Muqaj, recitim kushtuar Isa Boletinit
14:30 – Arkivoli do të niset për në Boletin, në shoqërim të familjarëve dhe të ftuarëve
Ora 15:00 – Ceremonia e rivarrimit të Heroit Kombëtar Isa Boletini në Boletin.