Rikonstruktohet pazari i Korçës

823
Pazari i Korçës tashme ka marre një tjetër pamje. Pas rikonstruksionit te tij, kjo qendër e hershme urbane ne qytetin juglindor, do te shërbeje edhe si pike tërheqëse per turistet. Ne përfundimin e punimeve zv/kryeministri Niko Peleshi dhe ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro, theksuan rëndësinë e këtij projekti, financim i qeverise shqiptare dhe Fondit Amerikan për Zhvillim. Pazari i Korçës daton rreth 500 vjet me pare. Ne te ka pasur rreth 1 mije dyqane. Sot pazari ka 140 objekte kryesisht biznesi si dhe 5 hane. Projekti për rivitalizimin e pazarit te Korçës kapi vlerën e 5 milion dollarëve.