Në raportin kushtuar ballkanit  te publikuar tnga CIA, kanë dalë disa detaje të reja në lidhje me Shqipërinë. Raporti i CIA ka nxjerrë në pah disa nga problemet më të rëndësishme me të cilat përballet vendi ynë.

Sipas raportit Shqipëria është:

Burim kryesor për prodhimin e kanabisit

Një pikë aktive për tranzitin e drogave nga azia jugperëndimore

Rrugë ballkanike për tranzitin e hashashit dhe kanabisit dhe pjesërisht kokainës nga Amerika e Jugut e destinuar për Evropën perëndimore

Organizata aktive shqiptare të narkotrafikut të shpërndara në Evropë