Punëtorët e By Passit Fier, protëstë për pagat para parlamentit

233
Protestë para parlamtnit. Punonjëst e By Pasit të Fierit janë mbledhur para selisë së kuvendit dhe po protestojnë për mungesn e pagesave për punënë që kanë barë. Punonjëst e firmave nenkorntraktore që kanë punura në kët segmene kanë 1 vit e gjysem pa marrë pagat e tyre.
Në vijim të një proteste të pak ditëve më parë para prefekturës së Fierit punëtorët e rrugëve kanë vendosur të vijnë në Tiranë që zeri i tyre të mund të degjohet më shumë.
55 përfaqësuesit e firmave nënkontraktore në ndërtimin e Bypasseve të Fierit e Vlorës kanë kërkuar para pak kohësh edhe ndërhyrjen e kryeministrit Edi Rama për të zgjidhur cështjen e mospagesës për punimet e kryera nga firma kontraktore që braktisi projektin.
Ata kërkojnë nga shteti njohjen dhe shlyerjen nga ARRSH të afro 9.5 milion euro detyrime të prapambetura nga kompania nënkontraktore Serenisima.
Përfaqësuesit e 55 firmave nënkontraktore që thonë se përfaqësojnë mijëra punëtorë theksuan se nuk do të lejojnë asnjë firmë që të punojë aty pas rihapjes së tenderave për përfundimin e dy veprave të mëdha infrastrukturore.