Prof. Dr. Agron F. Fico- albanolog dhe etnolog I shquar I jepet titulli “Doctor Honoris Causa”

386
Prof. Dr. AgronF. Fico- albanolog dhe etnolog I shquar I jepet titulli “Doctor Honoris Causa” nga Universiteti I njohur “Eqrem Çabej” në një ceremoni solemne mbajtur më 20 Janar 2017.

-Zv. Kryetar I Akademisë Shqiptaro Amerikane të Shkencave dhe Arteve 

Bibliografi 
Studime, botime shkencore dhe publicistike
(1958- 2019)

Librat 

1. Profesor në tre kontinente, Shtetet e Bashkuara 2004, f. 256
2. Diaspora e Rilindur, Tiranë 2006, f 263
3. Rilindja e Shqipërisë Etnike, Tiranë 2009, f 285
4. “Beautiful America”, (Mozaik shkrimesh), Tiranë 2014
5. Zbulimi I Eposit Shqiptar në Harvard- Albert B. Lord, Tiranë 2016
6. Nëpër vargjet e këngëve popullore, Tiranë 1972 f 175
7. Visare popullore kineze, Tiranë 1966 f 183
8. Këngë të luftës Nacionaçlirimtare dhe të ndërtimit, I (bashkë- autor), 1970 f 475
9. Këngë të luftës Nacionaçlirimtare dhe të ndërtimit II (bashkë- autor) 1970 f 480
10. “Valët e Detit” e Spiro Dines (transliteruar dhe pajisur me shërbime kritike) 1962 f 564
11. Mbledhës të hershëm të folklorit shqiptar, I (1635- 1912) 1961 f 562
12. Mbledhës të hershëm të folklorit shqiptar II (1635- 1912) 1962 f 370
13. Mbledhës të hershëm të folklorit shqiptar III (1635- 1912) (bashkë- autor) 1962 f 600

Botime shkollore dhe Universitare 

A. Metoda të gjuhës shqipe
1. Gjuha shqipe (metodë për studentët amerikanë) 1998 f 230
2. Unë Flas Shqip (metodë e gjuhës shqipe për të huaj) 1992 f 190
3. Unë flas Shqip- antologji, 1993 f 150
4. Metodë e Gjuhës Shqipe (tekst për studentët kinezë) katër vëllime, 1962- 1965 f 960.
5. Metodë e Gjuhës Shqipe (tekst për specialistët kinezë) 1963 f 300
B. Tekste për Folklorin dhe Kulturën
1. Folklori Shqiptar (tekst për degën e kulturës, Akademia e Arteve) 1974 f 250
2. Folklori Shqiptar (tekst për Fakultetin e Filologjisë, bashkautor) 1971 f 180
3. Folklori Shqiptar (tekst për shkollat e mesme) 1970 f 180
4. Historias e Kulturës Shqiptare (tekst për studentët amerikanë, anglisht) 1996 f 530
5. Historia e Shqipërisë (tekst për studentët amerikanë, anglisht) 1997 f 420
-vijon