Presidenti Meta ishte i ftuari i nderit në ndeshjen Shqipëri – Izrael, e lujatur në stadiumin e Elbasanit.

Në fillim të ndeshjes, në momentin e ekzekutimit të Himnit Komëtar, presidenti Meta nderoi me dorën në zemër.

Në fund të takimit, Presidenti Meta dhe ishtrainieri De Biazi përshëndetën fitoren e Kombëtares së Shqipërisë 1 -0 ndaj Izraelit duke bërë bashkarisht shqiponjën.