Rreshjet e breshërit kanë shkaktuar dëme të mëdha në disa fshtra të Pogradecit pasi kanë shkatërruar prodhimet bujqësore.

Moti i keq ka shkaktuar dëme në bujqësi më së shumti në fshatin Velcan të njësisë administrative Proptisht.

Dëme të konsiderueshme janë shkatuar edhe në pemët frutore si molla, rrushi, ftoi dhe të tjera.