Përfitimet nga konsumimi i kumbullave

611
Kumbullat janë fruta shumë të ushqyeshme që rriten më së shumti në SHBA, Europë, Japoni dhe Kinë. Përfshirja e kumbullave në dietën ushqimore jo vetëm që është e mirë për shëndetin, por edhe për pamjen e jashtme.
Çdo sasi, sado e vogël e kumbullave të konsumuara është e tejmbushur me vitamina, minerale dhe antioksidues. Dihet se antioksiduesit kanë efekte shumë pozitive, duke filluar nga ulja e kolesterolit dhe freskia e lëkurës.
Përfitimet nga konsumimi i kumbullave:
Kumbullat mund të parandalojnë kancerin
Ndihmojnë në mos mpiksjen e gjakut
Ndihmojnë në forcimin e kockave
Mbajnë në nivele normale sheqerin në gjak
Konsumimi i tyre ul tensionin e lartë të gjakut
Kumbullat i japin lëkurës një pamje të re
Ndihmojnë në eleminimin e kilogramëve të tepërt
Sigal