Pashkët – Dy familje falin gjakun, Massafra: Shembull politikës që të dialogojnë

109
E ndërsa dy familja falën gjakun mes tyre, në hasmëri prej vitesh, Kreu i Konferencës Ipeshkvnore Shqiptare Imzot Angelo Massafra i kërkoi politkanëve shqiptarë se shembujt e pajtimit dhe dialogut i gjejnë mes popullit të tyre. Ai i kërkoi politikë të marrë nga Pashka dritën e munguar për të gjetur gjuhën e bashkëpunimit.

Dy familje në hasmëri prej vitesh mes njëra tjetrës zgjodhën meshën e të dielës së Pashkëve për të falur gjakun dhe përqafuar pajtimin. Nisur prej kësaj situate, Kreu i Konferencës Ipeshkvnore Shqiptare imzot Angelo Massafra, nuk mundi ta shmangë shqetësimin që buron prej politikës duke iu kujtuar se shembujt e pajtimi ata i gjejnë mes popullit të tyre. Ai kërkoi që edhe politika shqiptare nga Pashka të marrë dritën e munguar, për të gjetur gjuhën e dialogut që sjell bashkëpunimin.

Imzot Angelo Massafra, kreu i Konferences Ipeshkvnore: Pajtimi është një gjë e mundshme, sepse ata që janë vrarë nuk kthehen, janë te zoti. Për Krishtin e kryqëzuar njeriu ka thënë unë fal. Shpresoj që politikanët tanë të bëjnë si këto dy fise, duke respektuar vlerat, duke pajtuar, duke gjetur gjuhën e konsensusit. Dialogu bëhet bashkë dhe bëhet me marrëveshje pajtimi, pajtimi bëhet për të mirën e kombit tonë.

Pashka simbolizon triumfin e jetës mbi vdekjen, prandaj e mira del gjithmonë fitimtare mbylli fjalën e tij arqipeshkevi i Shkodrës.