Nxënësit nuk e duan ‘italishten’ bojktojnë mësimin

229

Nxënësit e klasës së dytë B të ciklit fillor në shkollën 9 vjeçare  ‘Hasan Prishtina’ kanë bojkotuar mësimin. Bojkoti është ndërmarrë me inciativën e prindërve të nxënësve, të cilët kundërshtojnë vendimin për vendosjen e italishtes si gjuhë të huaj. Ata thonë se nuk do ti sjellin fëmijët në shkollë deri sa të vendoset anglishtja gjuhë e huaj.

Vendimi është marr pa aprovimin tonë. Kemi bërë peticion, drejtoria nuk na ka dhënë përgjigje, janë shprehur prindërit të ciolët shtojnë se janë të detyruar ti dërgojnë fëmijët në kurse private, nje kosto shtese per ta dhe e pamundur per tu perballuar financiarisht.