Nonda Kajno: Vangjel Çërrava ka qene dhe mbetet një nga fansat e mi

802

INTERVISTA/Flet kantautori, mjeshtri i serenatave korçare, Nonda Kajno

Kantautori Nonda Kajno mbetet një ndër serrenatistët më në zë të këngës korçare. Ai mbetet i pari në historinë e Shqipërisë që në vitet 1970 krijoi grupin e parë muzikor me 3 kitara që më vonë u përhap dhe në Tiranë. Pas Festivalit të 11-të edhe këngët e tij si dhe ai vetë u godit duke e quajtur “se kisha qenë liberal, kisha sjellë ritmet dhe muzikën perëndimore, kisha koncepte mikroborgjeze, desha të degjeneroja rininë”. Në fakt shokët e vërtetë e mbrojtën, por kryesisht vetë Kryetari i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve të Korçës, Petraq Zoto. Por meraku i tij në këto vite të demokracisë është që të zhvillohet një Festival i Serenadave Korçare. Sipas tij,  serenadat nuk mund të thuhet se janë të rrezikuara, sepse ato i mbajnë gjallë vetë korçarët. I mbajnë gjallë emigrantët kudo nëpër botë. Do të ishte më mirë që pushteti lokal të mos e linte në harresë këtë vlerë që ka Korça.

 -Si e nisët rrugën e bukur të këngës si kantautor, kush ishte nxitësi kryesor në këtë rrugëtim?

për më tepër lexoni gazetën Telegraf