Nesër do të lexoni/ Mes shokëve ushtarakë “Skënderbegas” në një 70-vjetor emocionues!

292
Nisur nga tradita shqiptare dhe përvoja ndër breza, zakonisht në çdo familje janë bërë dhe bëhen ceremoni gëzimi për festimin e ditëlindjeve të pjesëtarëve të familjes, sidomos ato 5 ose 10- vjeçare sipas mundësive dhe kushteve ekonomike të tyre. Kohët e fundit sidomos në këto vitet e tranzicionit shumica e familjeve shqiptare janë shpërndarë dhe larguar si brenda vendit e në veçanti jashtë vendit në emigracion si për të gjetur një punë, por edhe për të siguruar kushte më të mira ekonomike për jetesën. Në këto kushte e rrethana edhe kremtimi e festimi i ditëlindjeve në familjet shqiptare, kohët e fundit është zbehur ose bëhen thjeshtë ceremoni të vogla familjare. Edhe unë që po bëj këtë shkrim, jam me banim në Vlorë kisha menduar para disa kohëve që 70-vjetorin e ditëlindjes sime ta bëja me një ceremoni familjare edhe më të zgjeruar, por arsyet e mësipërme dhe problematikat e dala ashtu siç i ka shumica e familjeve shqiptare sot më detyruan mua që të mos e realizoj parashikimin e bërë kështu edhe vendosëm që këtë 70-vjetor ta bëj thjesht me familjen time pranë vajzës me banim….

Skenderbegasi maturant i vitit 1967
Kryetari i SHKURSH Dega Vlorë
Maksim Ramohitaj
Per me teper neser ne gazeten “Telegraf”….