Nesër do të lexoni/ Kanada, ndryshojnë rregullat për marrjen e shtetësisë

259

Qeveria e Kanadasë, nën drejtimin e kryeministrit Justin Trudo, ka nisur zbatimin e ndryshimeve të forta ligjore që prekin marrjen e shtetësisë kanadeze. Prej ditës së djeshme kanë hyrë në fuqi masat e reja, ku përcaktohet se miratimi dhe zbatimi i këtyre ndryshimeve të rëndësishme për përfitimin e shtetësisë kanadeze e bën procesin më fleksibël për rezidentët e përhershëm, të cilët dëshirojnë të aplikojnë për shtetësinë kanadeze. Masat u prezantuan nga ministri i Imigracionit, Refugjatëve dhe Shtetësisë, Ahmed Husen, dhe janë pjesë e angazhimit të qeverisë kanadeze për ta bërë më fleksibël plotësimin e kërkesave për ata, të cilët dëshirojnë të marrin shtetësinë kanadeze. Kërkesat e reja do të japin më shumë elasticitet si për emigrantët në moshë të re dhe ata më të vjetrit, në mënyrë që të përfitojnë shtetësinë. Gjithashtu…

Për më tepër nesër në Telegraf