Nesër do të lexoni/ 15 Tetori, ngjarje kulmore në historinë e popullit të Fierit

828
Vladimir LAMÇAJ
Anëtar i Kryesisë të Shoqatës Kombëtare të Invalidëve të LANÇ

Fieri zë një vend të merituar në kujtesën e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit tonë. Edhe sot, 15 tetori, Dita e Çlirimit të tij sjell midis nesh, përjetime të thella krenarie dhe dinjiteti të ligjshëm për heroizmin dhe gjakun e derdhur nga të parët tanë. Fieri është ballafaquar me fashizmin që në orët e para të pushtimit të vendit. 100 burra e djem fierakë, shënuan më 7 prill të vitit 1939, përpjekjen e parë të armatosur kundër armiqve. 15 Tetori është dita e çlirimit për popullin e shumëvuajtur fierak. 15 Tetori i paraprin një sërë betejash e përpjekjesh luftarake me pushtuesin.


Më poshtë po japim disa nga kronikat që sollën 15 Tetorin
Qershor-gusht 1944 –Forcat e Grupit të Tretë çliruan krahinën e Roskovecit, Kurjanit, Zharrëzës, Peshtanit dhe Levanit, të gjithë krahun e majtë të lumit Seman deri në kufi me Beratin. 
Në fund të gushtit 1944-Forcat e Grupit të Tretë….
Për më tepër në numrin e nesërm të gazetës “Telegraf”…