Lejuan ndërtimet pa leje, sot jepet masa e sigurisë për 17 të arrestuarit në Durrës, familjarët grumbullohen para Gjykatës.

161

Ka nisur seanca për dhënien e masës së sigurisë, ndaj 17 personave të arrestuar dy ditë më parë në Durrës, të cilët akuzohen për lejimin e ndërtimeve pa leje në Manzë, Shijak dhe në Durrës.

Fax News raporton se seanca gjyqësore pritet të zgjasë për disa orë, pasi do të jepet masa për të 17 personat e vënë në pranga, mes tyre zyrtarë të lartë të policisë, IKMT-së si dhe Oficer të Policisë Gjyqësore.

Të gjithë personat e arrestuar janë përfaqësuar me avokatët e tyre, pa qenë e nevojshme që të kenë mbrojtje të caktuar nga shteti.

Jashtë dyerve të Gjykatës janë mbledhur dhjetëra familjarë të personave të arrestuar, pasi seanca po mbahet me dyer të mbyllura.

Në një njoftim të dhënë për mediat dy ditë më parë, Ministria e Brendshme sqaroi se në operacion për arrestimin e 17 personave, morën pjesë Forcat e Ndërhyrjes së Shpejtë, ndërsa mbetet në kërkim ende një person.

Deri në operacionin “Abuzuesit”, janë zhvilluar hetime disa muaj, në bashkëpunim e me prokurorinë e Durrësit.

Emrat e personave të arrestuar:

Besnik Domi, shef rendi Shijak.

Sami Xhafa, shefi stacionit policor në Manzë

Ermal Petova, OPGj Manzë

Nikollë Marku, OPGj Manzë

Agim Osmani, ndihmës specialist, Policia Durrës

Gani Dama, polic patrulle (në kërkim)

Haxhi Sherra, ndihmës specialist Komisariati Shijak

Petrit Neziri, ndihmës specialist policia Manzë

Ndricim Shika, ndihmës specialist policia Shijak

Gjergji Gerço, sekretar i njësisë administrative Sukth

Jul Kaçadej, specialist IMT Shijak

Marjus Shahini, kryeinspektor IMT Shijak

Adem Lika, ndërtues.