Kurban Bajrami në rrethe, besimtarët muslimanë falën namazin në sheshe e xhami

331

Mijëra besimtarë muslimanë në të gjithë Shqipërinë morën pjesë në faljen e namazit të Kurban Bajramit, një prej festave më të rëndësishme në kalendarin Islam.

Falja e madhe nisi në orën 07:00 në të gjtiha sheshet apo xhamitë ky u krye riti fetar.

Në Shkodër, falja u krye në sheshin përballë xhamisë Ebu Beker.

Në Elbasan, qindra besimtarët u mblodhën në sheshin “Gensher”, ku falja e u drejtua nga Agim Duka.

Besimtarët e Fierit u mblodhën në xhaminë e madhe të qytetit, ndërsa në Vlorë u falën ne shesh.

Besimtarët e Beratit e falën namazin e Kurban Bajramit në Pedonalen e qytetit.

Falja e madhe eshte ndjekur dhe nga qytetare  të tjerë, pavarsisht besimit te tyre fetar, shenje e harmonisë fetare që mbizotëron në vendin tonë.

Besimtarët u lutën për shendet, mbarësi e lumturi, ndërsa imamët e myftitë në të gjithë vendin dhanë mesazhe solidaritet e harmonie.

Festa e Kurban Bajramit vijon me pas me drekën e madhe, ku simbolika e festes eshte berja e nje kurbani ne shenje falenderimi ndaj Zotit.