Kujdes, ja mjetet që s’do lëvizin në Shqipëri gjatë sezonit veror

405

Pas njoftimit për kufizimin e trafikut gjatë sezonit veror, Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka përcaktuar një sërë kategori mjetesh të tonazhit të rëndë që nuk do të lejohen të lëvizin gjatë fundjavave.

Përfaqësues të këtij dikasteri tha se bëhet fjalë për mjetet me peshë mbi 7.5 ton dhe gjatësi mbi 12 metra.

Përjashtim nga ky rregull do të bëjnë ato mjete, që transportojnë mallra ushqimorë, për të evituar në këtë mënyrë dëmin që mund t’ju shkaktohet kompanive apo cenimin e sigurisë ushqimore. Kufizimi i qarkullimit do të jetë në fuqi përgjatë periudhës 15 qershor-15 shtator, ndërkohë që do të jetë urdhri i përbashkët i ministrit të Infrastrukturës dhe Energjisë dhe atij të Brendshëm që do të përcaktojnë akset rrugore ku do të ketë kufizim qarkullimi.

Paraprakisht përfaqësuesit e Ministrisë së Infrastrukturës bëjnë me dije se bëhet fjalë për akses që lidhin zonat bregdetare, kryesisht në jug të vendit.  Marrja e këtyre masave vjen në kuadër të garantimit të sigurisë në qarkullim, në një kohë që ka një shtim të fluksit të automjeteve.