Në letër Kryetari Gramoz Ruçi uron homologun Xhaferi për vendimin historik për ndryshimin e emrit të Maqedonisë dhe nënvizon se Maqedonia e Veriut është Maqedonia europiane, e mirëpritur dhe e duartrokitur nga partnerët strategjikë.

“Në këtë vendim, nënvizon Kryetari i Kuvendit Gramoz Ruçi është edhe kontributi i lidershipit Tuaj dhe i deputetëve shqiptarë, të cilët votuan të gjithe pro për këtë vendim vizionar”.