Komisioni i Edukimit – Nikolla: Buxheti për arsimin garanton paga për punonjësit dhe transport për nxënësit që janë larg

130

Ministrja e Arsimit Lindita Nikolla në Komisionin e Edukimit ka prezantuar buxhetin e vitit 2017. Sipas saj ky buxhet është për të vijuar më tej me reformat e nisura në arsim.


Nikolla:  Ky është buxhet për të vijuar me reformat. Në arsimin parauniversitar garanton paga për punonjësit, siguron transportin për nxënësit që kanë distancë në shkolla. Do të kryen rikonstruksione në 131 objeke institucione të arsimit.

Nikolla tha se reforma e arsimit të lart është e lidhur me kërkimin shkencor. Parashikohen fonde. Garantohen bursa studentës, mbështeten ekselentët.