Kështjella e Gjakut të Haradinajve dhe Gllogjani përballë Hagës

265

Teksa e gjithë shqiptaria flet për kryeministrin e dorëhequr të Kosovës Ramush Haradinaj, zv/kryetari i LSI i kushton një postim emocionues atij dhe të gjithë familjes Haradinaj, një prej familjeve martire të luftës çlirimtare.

Postimi i plotë i Luan Ramës:

Kështjella e Gjakut të Haradinajve dhe Gllogjani përballë Hagës.

Haga,
Dhe si Haga gjithë Evropa,
Nuk e di
Çfarë është Kështjella e Gjakut.

Nuk e di
As se çfarë është
Mali i Dhembjes,
Në zemrën e nënës
Për bijtë e vrarë!

Ato nuk e dinë
Çfarë është plisi i bardhë
Si borë mbi vetull,
Që vjen si amanet,
Shekull më shekull…

Shekulli i shqiptarëve,
Përsëri i vrarë!

Sepse Haga,
E ka harruar Reçakun!
Edhe Drenicën e ka harruar Haga,
Njësoj siç ka harruar Srebrenicën…

E tash,
20 vjet më pas,
Haga e Kështjellës së Turpit,
Kërkon t’i bëjë gjyqin,
Gllogjanit të Kështjellës së Gjakut!

Ramush të kam vëlla!

Të kam vëlla prej gjuhës,
Të kam vëlla prej gjakut,
Të kam vëlla prej flamurit,
Të kam vëlla prej atdheut,
Të kam vëlla prej dhembjes,
Të kam vëlla prej plagëve,
Të kam vëlla prej shpresës,
Të kam vëlla prej ëndrrës.

Por të kam vëlla,
Edhe prej emrit!

-“Për flamur, për gjuhë amtare,
Ngjallen prapë heronjtë ndër varre…”,
– Në thotë me piskamën
E shpirtit e të gjakut,
Luan Haradinaj!

Kështjella e Gjakut të Haradinajve dhe Gllogjani përballë Hagës.Haga, Dhe si Haga gjithë Evropa, Nuk e diÇfarë është Kështjella e Gjakut. Nuk e di As se çfarë është Mali i Dhembjes, Në zemrën e nënësPër bijtë e vrarë!Ato nuk e dinëÇfarë është plisi i bardhëSi borë mbi vetull, Që vjen si amanet,Shekull më shekull…Shekulli i shqiptarëve, Përsëri i vrarë!Sepse Haga,E ka harruar Reçakun!Edhe Drenicën e ka harruar Haga, Njësoj siç ka harruar Srebrenicën…E tash, 20 vjet më pas, Haga e Kështjellës së Turpit, Kërkon t’i bëjë gjyqin, Gllogjanit të Kështjellës së Gjakut!Ramush të kam vëlla!Të kam vëlla prej gjuhës,Të kam vëlla prej gjakut,Të kam vëlla prej flamurit,Të kam vëlla prej atdheut,Të kam vëlla prej dhembjes,Të kam vëlla prej plagëve,Të kam vëlla prej shpresës,Të kam vëlla prej ëndrrës.Por të kam vëlla,Edhe prej emrit!-“Për flamur, për gjuhë amtare,Ngjallen prapë heronjtë ndër varre…”, – Në thotë me piskamën E shpirtit e të gjakut, Luan Haradinaj!

Gepostet von Luan Rama am Montag, 22. Juli 2019